Tips: Algemeen

 • 6

  Ben je zo iemand die als je gefrustreerd bent, boos of verdrietig, een ontzettende kooplust krijgt? Probeer dan 'slim' te gaan winkelen. Bedenk aankopen die je in ieder geval al nodig had. Bijvoorbeeld een verjaardagscadeau, iets wat kapot is en vervangen moet worden, of ga boodschappen doen! Neem geen pin of creditcard mee, maar geef jezelf een vast bedrag.

 • 7

  Nieuwe kleding nodig? Je bespaart jezelf veel geld als je eerst eens goed door je kledingkast heen gaat. Vaak heb je meer in de kast hangen dan je wist. Ga daarna pas shoppen en koop kleding die goed kleurt bij wat je al hebt, dan heb je met één nieuw jasje al snel drie nieuwe outfits.

 • 8

  Niet goed geholpen in een winkel? Wilde je een artikel terugbrengen, maar werkte de winkelier niet mee aan het ruilen? Kijk dan eens op de website www.consuwijzer.nl.  Deze site legt je precies uit wat je rechten (en plichten) zijn. Je vindt er ook een special over webwinkelen.

 • 9

  Laat je pinpas thuis als je een middagje gaat shoppen. Neem alleen het contante bedrag mee dat je wilt of kunt uitgeven.

 • 10

  Haal op een vaste dag in de week steeds hetzelfde bedrag aan huishoudgeld op. Op=op. Let op: het is niet aan te raden heel veel contant geld in huis te hebben in verband met diefstal.

Vorige tips Volgende tips